Вече сме по средата на кампанията и се срещаме активно

...
 Вече сме по средата на кампанията и се срещаме активно
Коментари Харесай

Д-р Светослав Стефанов: БСП знае как да преведе хората през кризата

 Open photo

 

„ Вече сме по средата на акцията и се срещаме интензивно с нашите съграждани. Последните години следим по какъв начин 4-5 града се развиват мощно стопански, до момента в който в дребните обитаеми места нещата не вървят по този начин. Някои избрани кръгове се пробват да внушат на хората, че няма да има държавно управление след изборите. Основната им цел е да има ниска изборна интензивност. Това са кръгове, които разчитат на манипулиран избор и желаят да ръководят страната през служебно държавни управления. “

Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 28 МИР Търговище доктор Светослав Стефанов от ефира на БСТВ.

По думите му сполучливото показване на министрите на Българска социалистическа партия в постоянното държавно управление е един от факторите, който може да спомогне за увещание на хората за значимостта да гласоподават на идните избори. „ Ръстът на пенсиите, безплатните градини и ясли, увеличеното обезщетение за майчинството през втората година е мотив за това да се гласоподава. А също по този начин всеобщото гласоподаване е най-силния ход против манипулирания и корпоративен избор “, добави той.

„ Към юни месец тази година бяхме на 4-то място по Брутният вътрешен продукт в Европейски Съюз, както и преди всичко по растеж на промишленото произвеждане. Това спомогна за реализирането на обществените политики. Освен направеното до тук предвиждаме да се вкарат безвъзмездни учебници от 1 до 12 клас, както и безвъзмездни медикаменти за децата до 14-годишна възраст, както и безвъзмезден и безграничен брой на инвитро процедури за фамилии с репродуктивни проблеми “, разяснява лидерът на листата в Търговище за достиженията на левицата.

Според доктор Стефанов диспропорцията в разпределението на лечебните заведения е главен проблем в бранша на опазването на здравето, тъй като близо 80% от болничните заведения са разпределени в 5 огромни града. „ Всички си спомняме и големия брой закрити общински лечебни заведения по време ръководството на Борисов. Друг доста значим проблем в бранша е дефицита на фрагменти. За да се компенсира това е нужна съвременна кадрова политика “, безапелационен бе социалистът.

Вторият в листата на социалистите, че в дребните обитаеми места липсва вероятност за развиване и това е причина огромна част от младежите да бягат. „ Тук би трябвало по-сериозно да се намерения за районното развиване и равнене на несъответствието в развиването на районите. В програмата на партията има съответно заложени цели в тази тенденция. Освен стопанската система ни трябват и мощни институции, които да работят за хората “, добави Николай Черкезов.

Древният град Мисионес, който се намира на 7 км. от Търговище по думите на доктор Светослав Стефанов е една доста добра основа за развиване на културен туризъм.

„ За мощната, обществена и постоянна страна – първият фактор е работеща стопанска система. Това е и повода по време ръководството на Българска социалистическа партия да бъде подкрепят бизнеса с мярката 60/40 и мярката за отплата на тока. Предвиждаме таван на цените на газа, както и договаряния с „ Газпром “. Живеем във времена на необятна инфлация, икономическа рецесия, дефицит и високи цени на газа, както и идна тежка зима. В тези времена има потребност от мощна лява партия в ръководството, каквато е Българска социалистическа партия – с потвърден опит и експертен капацитет. В последните месеци ние също по този начин доказахме, че обществената политика е водеща и знаем по какъв начин да преведем хората през рецесията. Моят апел е- на 2 октомври с номер 28 в бюлетината за една по-социална България “, сподели в умозаключение доктор Светослав Стефанов.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР